18 juli 2011

FOOD | Moroccan Coconut Truffles


I've searched on the internet for good recipes what I can make during this summer break. I saw a video with how you can make a moroccan coconut truffle. I was interest in that because I love coconut (flakes)! It's also very simple to make it yourself at home. You'll only need three ingredients: coconut flakes, condensed milk and almonds (or other nuts, I prefer almonds). You can buy these ingredients in every toko or supermarket.

First of all, for the delicious taste of your truffle, you'll need to "bake" the coconut flakes. It will take 5 minutes and it must be a beige colour. After that you add the coconut flakes (not all of it 'cause you'll need it for later when you dip the truffle in the coconut flakes) to a bowl. Add some condensed milk into the bowl ans stir gentle. When you think the coconut dough gets too sticky, add more coconut flakes. Now you grab some coconut dough and make round balls with your hands. Then you have to put the almond in the middle of the ball. Lastly, dip the sticky ball into the coconut flakes which you have left-over and you're done!

Ik zocht naar lekkere recepten op het internet dat ik kan maken in de vakantie. Toen kwam ik op Youtube een video tegen waarin wordt uitgelegd hoe je Marokkaanse kokos truffels maakt. Dat wou ik zelf uitproberen want ik hou van kokos! Het is heel simpel om te maken. Je hebt maar drie ingrediƫnten nodig. Namelijk: fijne kokos, gesuikerde melk en amandelen. Je kunt ook andere noten gebruiken maar ik vind amandelen het lekkerst. De ingrediƫnten kun je halen bij elke toko of supermarkt.

Als eerste moet je de fijne kokos in een pan bakken zodat je truffel straks een heerlijke geur en smaak krijgt. Het duurt ongeveer 5 minuten en je moet zorgen dat de kokos licht gekleurd wordt. Dan doe je de kokos in een schaal en voeg er (beetje bij beetje) gesuikerde melk toe. Zorg er wel voor dat je een beetje kokos overhoudt om de truffels erin te dippen. Het kan zijn dat het erg plakkerig wordt maar dat is niet erg. Voeg er dan meer kokos aan toe. Als je alles goed hebt gemixt, pak je een klein beetje kokosdeeg en maak er kleine balletjes van. Plaats in elke bal een amandel en rol de bal door de overgebleven fijne gebakken kokos. Eet smakelijk!


This is the how to-video:

9 reacties:

Younique zei

Aaah ziet er heerlijk uit <3

Fashionable and me♥ zei

Ziet er lekker uit zeg!
Echt? Wat jammer dat je niet gegaan bent. Ik kende ook niemand, maar ik ging er alleen naar toe. Het was echt minder eng dan ik dacht. Ik was nog naar iemand opzoek die ook was uitgenodigd, maar ik kon niemand vinden. Als ik had geweten dat jij ook was uitgenodigd, hadden we samen kunnen gaan. De volgende keer dan maar :)

Emma zei

Ziet er lekker uit !!
Http://vivevie.blogspot.com

Song- Thanh zei

Dat ziet er echt superlekker uit! x

beautyforgirls zei

Ze zien er echt heerlijk uit <3
Liefs, xxxx

Simona zei

Gosh those look delicious! I love the coconut flavor...

http://yourstrulysimona.blogspot.com/
-xo

sexta-feirafaro zei

Have no idea what a truffle is, I forget and then get confused; but these moroccan truffles look delicious !! are they really from Morocco?
http://www.sexta-feirafaro.tumblr.com

S. zei

mmh dat is zo lekker
alleen heb ik dat recept leren kennen van zweden? mss was het nog een beetje verschillend dan

leuke blog verder, ik ga je volgen !

Anoniem zei

Zo dat gaan we thuis ff proberen!

♥ About me ♥



Hi lovelies! ♥ Welkom op mijn blog. Ik ben Cindy, een 21-jarige marketing studente, die een grote passie heeft voor mode en beauty. Op mijn blog schrijf ik vooral artikelen over fashion, beauty, food en andere lifestyle gerelateerde onderwerpen.
Momenteel verblijf ik een aantal maanden in Brighton in Engeland. Ik zal jullie op de hoogte houden van mijn avonturen!

Ik maak sinds kort ook video's, dus vergeet zeker niet om een kijkje te nemen op mijn Youtube kanaal: YoursTrulyCindy. Enjoy! ♥

E-mail: yourstrulycindy@gmail.com

Instagram: @cindyngn

Bloglovin'

Follow La mode de Cindy

Followers