30 augustus 2010

Biscuit cupcakes met citroen botercreme



Zondag heb ik voor de tweede keer biscuitdeeg gemaakt. De eerste keer was het een beetje mislukt, want toen het uit de oven kwam was het een hele berg geworden.. Dus ik dacht, meestal als ik cupcakes maakt dan krijg ik nooit zo'n mooie vorm dus gebruik ik nu in plaats van normaal cake-deeg, biscuitdeeg! En het is nog goed gelukt en lekker ook. En ik heb citroen botercreme erop gedaan, wat het lekker fris maakt. Daarom wil ik dit recept met jullie delen en het is heel makkelijk op te maken!



Wat heb je nodig? The ingrediënts for 12 cupcakes:

  •  4 á 5 eieren
  • 150 gram bloem
  • 120 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • een beetje zout, mespuntje is genoeg.

Als je geen weegschaal hebt, of de batterij is leeg. De maten:

  • Één afgestreken eetlepel is 7 gram bloem
  • Één afgestreken eetlepel is 10 gram suiker

Voor de citroen botercreme:

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram poedersuiker (ligt eraan hoe zoet je het wilt)
  • 2 eetlepels geraspte citroenschil

Bereidingswijze:
1. Doe de eieren in een schaal/kom met lauw warm water. Laat ze daar voor 5-10 minuten in zitten.
2. Als de 5-10 minuten voorbij zijn, doe de eieren met het suiker, vanillesuiker en zout in een schaal en mix alles tot dat het een lichtgele schuimig substantie is.
3. Voeg daarna met een zeef een beetje bij beetje het bloem toe en roer nu rustig met een spatel door de mix heen. Je kan ook een wat bloem op je hand doen en je hand als zeef gebruiken.
4. Verwarm de oven voor op 160°C en plaats in elk muffin vormpje een papieren cupcake vormpje. Vul elk cupcake vormpje voor 2/3 deel met de mix.
5. Zet de biscuit cupcakes voor 20 minuten in de oven en ze zijn klaar als je met een prikkertje erin hebt geprikt en er schoon uit komt. Laat ze nu even afkoelen anders smelt de citroen botercreme.

Bereidingswijze citroen botercreme:
1. Klop de boter totdat het zacht is geworden en wat lichter van kleur is. Roer daarna met een spatel de helft van de poedersuiker door de boter. Wanneer alles goed is gemengd, kan je op een lage snelheid er door heen mixen.
2. Voeg nu de rest van de poedersuiker toe. En roer ook de citroen rasp met de spatel door de botercreme heen.

Veel succes en eetsmakelijk!

10 reacties:

Sharona zei

Wauw het ziet er super mooi uit!

Anoniem zei

Super, waar haal je die prachtige sprinkles?

Mirre zei

ziet er echt heerlijk uit!

That extra sparkle zei

Ziet er super lekker uit!

Carmen zei

Whoa, hoe geweldig ! Ik hou van je blog hahaha. Mooie sprinkles, waar haal je die ?! Eigenlijk zou je een Cupcake webshop moeten beginnen hahaha, dan plaats ik de eerste bestelling !

ST zei

ik ben ook vietnamees haha!
& dat ziet er lekker uit zeg. : D

Sylvia zei

Dat ziet er echt heel goed gelukt uit!

Wie ben ik?! zei

heerlijk he die cupcakejes! I love it! :D

Loeder zei

damn wat mooi zeg!
Heb ook wel eens cupcakes gemaakt en die zagen er lang niet zo mooi uit, geloof me hihi

Petra zei

Yummie, die zien er supermooi en superlekker uit!! Zo zin om erin te bijten :)

♥ About me ♥



Hi babes! ♥ This is my personal blog, where you can find posts related to fashion, lifestyle and travel.

I also love to make videos, so please check out my Youtube channel: YoursTrulyCindy. Enjoy! ♥

Lots of love, Cindy

E-mail: yourstrulycindy@gmail.com

Instagram: @cindyngn

Bloglovin'

Follow La mode de Cindy
Topshop 160115 300x250
NL EN Womens 336x250

Followers